Mantelzorger in balans

Hoeveel invloed heeft de zorgsituatie?

Het Nederlands Jeugd Instituut (NJI) heeft onderzocht aan wat voor ondersteuning gezinnen met een zorgintensief kind behoefte hebben. Van deze gezinnen heeft 40 procent relatieproblemen en 55 procent opvoedproblemen, 60 procent is overwerkt geraakt door de combinatie van werk en zorg.

Contact en ervaringsdeskundigheid
Lotje&co biedt een informatieve website met forum, een tijdschrift en allerlei activiteiten en evenementen, speciaal voor ouders van zorgintensieve kinderen.

Parent2Parent is een landelijk netwerk, waar vraagouders advies krijgen van ervaringsdeskundige, opgeleide supportouders.

Het Trainingsbureau voor mindfulness biedt speciale trainingen aan voor en door ouders met een zorgintensief kind.

Algemene informatie
Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin is veel algemene informatie te vinden.

Ondersteuning door zorgorganisaties
In de regio zijn verschillende grote organisaties die allerlei vormen van ondersteuning bieden aan kinderen met een beperking. Denk aan advies, cursussen, logeeropvang, werk en dagbesteding. Voorbeelden hiervan zijn MEE, Reinaerde en Amerpoort. Een complete lijst vind je op U Gids, onder Leven met een beperking.

 

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord