Mantelzorger in balans

Jong en mantelzorger

Een kwart van de kinderen groeit op in een gezin waar iemand chronisch ziek is of een beperking of verslaving heeft. Dat heeft invloed op hoe je opgroeit en kan ook later in je leven gevolgen hebben. Ben jij een jonge mantelzorger? Doe de test op de website van Mezzo.

Misschien ken je het VPRO-programma Bikkels, dat gaat over jonge mantelzorgers. Je bent niet de enige!

Het kan fijn zijn om eens met iemand over je situatie te praten. Iedereen heeft 'een belangrijke ander' nodig in het leven. Iemand die naar je luistert en niks gek vindt. Dat kan een vriend of vriendin zijn, een mentor op school, een jongerenwerker, een vertrouwenspersoon, een oom of tante.  Wie is jouw belangrijke ander?

KOPP/KVO is een afkorting voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen en Kinderen van Verslaafde Ouders. Naar schatting gaat het in de gemeente Utrecht om 12.500 kinderen. Heb jij daar ook mee te maken? Onder Contact met andere mantelzorgers vind je een lijstje met groepen en internetfora.

Als je een migratieachtergrond hebt

Op de website Zorg voor je ouders vind je veel informatie die je als mantelzorger kunt gebruiken om de zorg te vergemakkelijken. Er is veel aandacht en informatie voor mensen met een migratieachtergrond. In de praktijk blijkt namelijk dat mantelzorgers met een migratieachtergrond over het algemeen zwaarder worden belast dan mantelzorgers van wie de ouders in Nederland zijn geboren.

 

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord