Broertjes en zusjes

Weet jij wat een brus is? Een brus is iemand met een broer(tje) of zus(je) met een beperking. Het kan een psychische stoornis, een ziekte of een lichamelijke beperking zijn. Bijvoorbeeld een zusje dat in een rolstoel zit. Een brus is iemand met een bijzondere broer of zus.

Als je een brus bent, dan heeft je broer of zus extra zorg nodig. Je kunt het gevoel hebben dat jij minder aandacht krijgt. Veel brusjes denken weleens: "Ik ben er toch ook nog!" Je kunt soms best jaloers zijn op de aandacht die je broertje of zusje krijgt. Heel begrijpelijk! Als brus ben je eigenlijk een mantelzorger, dus iemand die mee zorgt voor een (ziek) familielid. Een op de vier jongeren is mantelzorger, een deel hiervan is brus (de anderen zorgen bijvoorbeeld voor zieke of verwarde ouders). 

De volgende sites zijn speciaal voor broers en zussen van kinderen met een ziekte en/of een beperking.

www.brusjes.nl 
Voor broers en zussen van een kind met een beperking. De site biedt o.a ervaringsverhalen en gedichten, tips van brussen, folder voor school, activiteitenoverzicht een forum en links. 

www.brussenboek.nl 

 

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord