Contact met andere mantelzorgers

Er zijn verschillende organisaties die cursussen, lotgenoten of activiteiten organiseren. De ene keer zijn groepen gemengd, de andere keer is een activiteit voor mantelzorgers van mensen met een bepaald ziektebeeld. Meedoen aan dit soort activiteiten helpt om de zorg beter vol te houden. Ook kom je erachter dat je niet de enige bent die met bepaalde vragen zit.

Contact met mantelzorgers in dezelfde zorginstelling

Woont degene voor wie je zorgt in een instelling? Steeds meer instellingen hebben een beleid om mantelzorgers te ondersteunen en te waarderen. Een voorbeeld daarvan is AxionContinu.

Contact met andere mantelzorgers in de stad

Steunpunt Mantelzorg Utrecht organiseert een aantal regelmatig terugkerende groepen en cursussen voor mantelzorgers. Een overzicht daarvan vind je op de website van U Centraal.

Even ontspannen

Elk jaar op 10 november is het Dag van de Mantelzorg. De dag waarop je in het zonnetje wordt gezet en andere mantelzorgers kunt ontmoeten. Via Steunpunt Mantelzorg Utrecht blijf je op de hoogte van het programma voor dit jaar.

Waarderingsdagen

Naast de Dag van de Mantelzorg zijn er verspreid over het hele jaar Waarderingsdagen. Dat zijn gratis uitstapjes voor mantelzorgers die in Utrecht wonen of voor iemand in Utrecht zorgen. In het Jaaroverzicht Waarderingsdagen zie je wanneer deze dagen plaatsvinden en wat er op het programma staat.

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord